5 Tips voor de gevoelige babyhuid

5 tips voor de gevoelige babyhuid

 

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor jouw baby. Maar hoe vind je de juiste producten voor de verzorging van hun gevoelige huid? Belangrijk hierbij is om te realiseren dat de huid van een baby anders is dan die van een volwassene en daardoor speciale zorg nodig heeft. Baby’s en kleine kinderen krijgen bijvoorbeeld sneller last van eczeem, rode uitslag, acne of een droge huid. Daarom geven wij samen met slaap- en onrustdeskundige Melanie graag een aantal tips over de optimale verzorging voor jouw kleintje. 

Melanie aan het woord: De eerste 1000 dagen zijn ontzettend belangrijk, dit is vanaf de conceptie tot aan 24 maanden. Alles wat er in deze periode gebeurt heeft invloed op de rest van het leven van jouw kindje. Denk hierbij aan welke voeding je geeft, maar ook wat voor verzorgingsproducten je gebruikt. Wanneer ouders bij mij langs komen voor een Slaap & Onrustconsult, kijk ik holistisch naar het slaapprobleem. Daarbij ontvangen zij van mij samples van natuurlijke verzorgingsproducten. Hiermee wil ik ouders een duwtje in de goede richting geven, zodat zij hun kindje van alle kanten een goede start kunnen bieden.

1. Kies voor natuurlijk

Momenteel zijn er veel verzorgingsproducten op de markt die 'speciaal gemaakt zijn voor baby's'. Omdat al deze producten te koop zijn speciaal voor baby's, ga jij er als ouder vanuit dat dit wel goed zal zijn voor je kindje. Helaas is dit dus niet het geval. De huid van je baby is gevoelig en kan gemakkelijk geïrriteerd raken door agressieve chemicaliën. Kies daarom voor natuurlijke producten die zacht zijn voor de huid van jouw baby. De producten van Happy Earth Baby zijn gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten en zijn vrij van chemicaliën.

2. Let op het parfum

In heel veel verzorgingsproducten zitten stoffen die de hormoonbalans verstoren en neurotoxisch werken, zoals bijvoorbeeld parfum. Vermijd ook Phenoxyethanol, dit is namelijk een chemische bacterie dodende stof die bij inademing kan leiden tot irritatie van de luchtwegen, hoofdpijn en verstoorde werking van het centraal zenuwstelsel. Ook werkt dit zeer uitdrogend omdat het een ontvettende werking heeft. Andere ingrediënten die je wilt vermijden zijn SLS, ALES, Siliconen, Parabenen, Minerale oliën, PEG en alle aluminiumsoorten. Happy Earth Baby producten zijn vrij van al deze chemicaliën en het parfum bestaat uit natuurlijke essentiële oliën. 

 3. Pas op bij eczeem

Eczeem is iets wat ik helaas vaak zie. Dit is een veelvoorkomende aandoening bij baby's en kan worden verergerd door agressieve verzorgingsproducten. Kies daarom voor hypoallergene producten zonder agressieve chemicaliën zodat de huid niet irriteert en verder uitdroogt.


4. Voorkom luieruitslag

Houd het luiergebied van je baby schoon en droog om luieruitslag te voorkomen. Verschoon regelmatig de luier en gebruik een zachte doek om het gebied schoon te maken. Breng daarnaast een dunne laag natuurlijke luierzalf of crème aan om de huid te beschermen. Kies bijvoorbeeld voor de Happy Earth zink billencrème


5. Vermijd te veel baden

Hoewel het baden van je baby belangrijk is, kan te veel baden de huid ook uitdrogen. Houd daarom de badtijd kort en gebruik een milde zeep die speciaal is ontworpen voor baby’s zoals de Zeepvrije Was&Badgel van Happy Earth 

Wil je meer tips ontvangen van Melanie? Neem dan snel een kijkje op haar website 

Bij Happy Earth bieden wij een breed scala aan natuurlijke babyverzorgingsproducten, waaronder billencrème, shampoo en olie. De Happy Earth babyproducten zijn gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten en zijn vrij van chemicaliën die de huid van je baby kunnen irriteren


5 tips voor de gevoelige babyhuid


Vorige post Volgende post