Duurzame keurmerken: hoe weet je of een product écht natuurlijk is?

Duurzame keurmerken: hoe weet je of een product écht natuurlijk is?

We snappen dat het je in de winkel nog wel eens duizelt wat nu al die keurmerken op de verpakkingen betekenen. Helaas zijn er veel merken die zelf keurmerken bedenken en hiermee de illusie wekken groen of duurzaam te zijn. We hechten veel waarde aan transparantie en begrijpen dat je zeker wilt weten dat de producten die je gebruikt echt natuurlijk of duurzaam geproduceerd zijn. Daarom zijn we er trots op dat onze producten verschillende belangrijke keurmerken dragen die onze toewijding aan natuurlijke en duurzame verzorging bevestigen.

NATRUE: 100% natuurlijk

Het NATRUE keurmerk staat wereldwijd bekend als een van de strengste certificeringen voor natuurlijke cosmetica. Producten met dit keurmerk bevatten 100% natuurlijke ingrediënten die duurzaam geteeld worden en zijn vrij van synthetische geur- en kleurstoffen, conserveringsmiddelen en genetisch gemodificeerde ingrediënten. Bij Happy Earth dragen al onze producten met trots het NATRUE keurmerk, zodat je met een gerust hart kunt genieten van echt natuurlijke verzorging.

Vegan & dierproefvrij

Het Vegan Society keurmerk geeft aan dat de producten gegarandeerd vrij zijn van dierlijke ingrediënten en niet getest zijn op dieren. Want helaas komt het nog vaak voor dat er dierlijke producten worden verwerkt in cosmetica zoals bijenwas, collageen, gelatine of juist keratine, terwijl dit totaal niet nodig is!

Microplasticvrij

Het Zero Plastic Inside keurmerk is een certificaat van de Plastic Soup Foundation. Producten met dit keurmerk zijn gegarandeerd 100% microplasticvrij. Ben je benieuwd naar welke cosmetica merken er nog meer microplastic vrij zijn? Neem eens een kijkje op Beatthemicrobead.org of scan je producten gemakkelijk via de app!


Vorige post Volgende post