Natuurlijk minder zweten?

Natuurlijk minder zweten?

Natuurlijk minder zweten?

Zweten doen we allemaal en is een natuurlijk proces. Het zorgt ervoor dat jouw lichaamstemperatuur op peil blijft. Mocht je veel zweten en dit als vervelend ervaren, kijk dan hieronder eens wat je kan doen, want er zijn veel natuurlijke manieren om je te helpen dit probleem te bestrijden. Hier hebben we er een paar voor je op een rijtje gezet:

Drink voldoende water. Water is goed voor je lichaamsfuncties. Het is niet alleen erg gezond, het houdt ook de lichaamstemperatuur lager waardoor er automatisch minder zweet wordt geproduceerd. Daarnaast zorgt het ervoor dat voedingsstoffen naar de juiste plek worden vervoerd en dat afvalstoffen worden afgevoerd. Wat is voldoende water? Het wordt aanbevolen om 1,5 á 2 liter per dag te drinken.

Minder cafeïne en dus meer water;). Cafeïne activeert het lichaam waardoor je meer gaat zweten. Minder koffie en neem eens een cafeïne vrije thee.

Zo min mogelijk stressen. Stress is niet alleen slecht voor je gezondheid het veroorzaakt ook overmatig zweten. Dat is makkelijker gezegd dat gedaan natuurlijk, maar probeer het! Je voelt je er ook nog eens happier door.

Eet gezond. Zorg ervoor dat je veel volle granen, vers fruit, groenten en eiwitten eet. Vermijd te zoet, spicy en niet natuurlijk eten (bewerkt eten). Pittig eten stimuleert het lichaam om meer te zweten. Ook een grote inname van chemische stoffen zal zweten verergeren. Hetzelfde geldt voor suikers die door sommige fabrikanten wordt gebruikt om voedsel te zoeten. Let hier dus op.

Ga voor een gezonde levenstijl en mindset. Dus liever geen (of zo min mogelijk) alcohol, sigaretten en drugs. Chemische producten zoals deze veroorzaken een vertraging in de bloedcirculatie, waardoor je lichaam het lastiger vindt om het zweten te controleren.

We willen nog wel graag benoemen dat zweten een natuurlijk en belangrijke lichaamsfunctie is, die je niet moet afstoppen! Veel traditionele deodoranten en anti-transparanten blokkeren (met behulp van chemicaliën) de poriën van de huid, dat willen wij niet. Hoe doen wij het dan?

Happy Earth deodoranten bevatten natuurlijke minerale zouten. Je brengt het aan onder de oksels en de deodorant laat een microscopisch laagje van minerale zouten achter op de huid, die de bacteriën doden, zonder de poriën te blokkeren of te vernauwen. Hierdoor blijf je de hele dag fris ruiken. Wat wil je nou nog meer :)


Vorige post Volgende post