Waarom worden wij blij van kurk?

Het merendeel van de kurkeiken bevindt zich in Portugal (51%) en Spanje (26%). De 60 miljoen kurkeiken (2.200.000 hectare kurkbos) verminderen de jaarlijkse CO2 uitstoot met 5%, ruim 4,8 miljoen ton per jaar. Op deze manier dragen de kurkwouden actief hun steentje bij aan het beperken van de opwarming van de aarde.

De uitgestrekte kurkbossen (‘montado’s’) zijn onmisbaar voor onze planeet. Kurkbossen vormen een werelduniek ecosysteem. Ze vormen een natuurlijke dam tegen de oprukkende verwoestijning en ze zijn een veilige thuishaven van unieke en bedreigde diersoorten.

Kurk wordt gemaakt van de schors van de kurkeik. De boom wordt elke 9 jaar geschild. Om kurk te winnen wordt de boom dus niet gekapt. Een geschilde kurkeik leeft langer (+/-200 jaar vs 80 jaar) en absorbeert 3-5 keer meer CO2 dan kurkeiken die niet geoogst worden.

Kurk kent als vernieuwende en duurzame bron géén afval. De schors kan volledig gebruikt worden: niet alleen voor wanden, vloeren, verpakkingen, kurkstoppen maar ook voor niet alledaagse toepassingen als in de ruimtevaart, mode, en muziekinstrumenten.

We zijn enorm trots op onze duurzame HAPPY EARTH PURE DEO STICK. Een 100% natuurproduct. Een natuurlijke kurkverpakking en een natuurlijke aluinsteen. En niet onbelangrijk ook nog eens een 100% effectieve deodorant.