100% Natuurlijke babyverzorging: alle voordelen op een rij

100% Natuurlijke babyverzorging: alle voordelen op een rij

De huid van een volwassene is vrij dik en kan daarom een hoop hebben. Maar voor de babyhuid is dit anders. De huid van je kleintje voelt dan ook zijdezacht aan, maar is nog kwetsbaar. Denk daarom goed na over welke verzorgingsproducten je voor jouw baby gebruikt. Wij zetten graag alle voordelen van 100% natuurlijke babyverzorging voor je op een rij.

Wat is 100% natuurlijke babyverzorging?

Hoewel je misschien verwacht dat babyproducten alleen maar stoffen bevatten  die goed zijn voor je kleintje, is dit lang niet altijd het geval. Want zelfs in producten van de bekendere (niet natuurlijke) babymerken zitten vaak microplastics verwerkt. Welke producten dit hebben, kun je controleren op de website van Beat The Microbead. Denk bijvoorbeeld aan siliconen in babyshampoo om het haar van je kindje zachter en anti-klit te maken. Maar ook kunstmatige toevoegingen als SLS/SLES voor een grondigere reiniging en om zeep te laten opschuimen of parabenen om producten langer houdbaar te maken. Daarnaast wordt er vaak parfum toegevoegd voor een lekkere geur.

En hoewel deze toevoegingen een effectieve werking hebben, zijn ze daarentegen ook vaak agressief voor de huid. Zeker een gevoelige babyhuid kan hierdoor al snel geïrriteerd en uitgedroogd raken. Dat risico wordt met natuurlijke babyverzorging aanzienlijk verkleind. Bij deze producten wordt er namelijk enkel gekozen voor ingrediënten die rechtstreeks uit de natuur komen. Denk aan plantaardige oliën, sheaboter en kokosolie. Door de juiste samenstellingen, zijn deze producten net zo effectief als reguliere babyproducten, maar dan op een zachte manier. Nieuwsgierig naar de voordelen van natuurlijke verzorging voor je baby? Wij zetten ze hieronder voor je op een rij.

  1. Natuurlijke babyverzorging voorkomt irritaties

Niets zo zacht als een babyhuid. Dat maakt het knuffelen met je kleintje ook zo heerlijk! Maar, zoals we hierboven al benoemen, de huid van je kleintje is ook extra gevoelig. Synthetische ingrediënten in babyshampoo, bodylotion of zeep, kunnen droge plekjes of zelfs eczeem veroorzaken als je kindje hier gevoelig voor is. Met name producten waar chemicaliën aan toegevoegd zijn, veroorzaken vaak huidirritaties. Kies daarom liever voor  natuurlijke babyverzorging zonder troep. . Soms vergeten we namelijk nog weleens dat de huid ook een orgaan is. Alles wat je erop smeert, komt in het lichaam van je kleintje terecht. Dan is het wel zo’n prettig idee dat hier geen troep in verwerkt zit!

  1. Meteen vanaf de geboorte te gebruiken

Doordat natuurlijke babyverzorging vrij is van schadelijke stoffen, zijn dit soort producten direct vanaf de geboorte te gebruiken. Zeker de eerste paar keren dat je je kindje een bad geeft, zijn best spannend. Dan wil je wel zeker weten dat de producten die je gebruikt ook goed zijn voor jouw baby. Ga daarom voor een fijne zeepvrije badgel of natuurlijke babyshampoo. Deze zorgen voor een goede reiniging, maar wel op een zachte manier. Bovendien bevatten ze alsnog een heerlijke (allergeenvrije) geur.

  1. Maakt de huid en het haar heerlijk zacht

In natuurlijke babyverzorging zitten dus geen overbodige stofjes verstopt, die mogelijke schade kunnen aanrichten. Ze bestaan enkel uit voedende ingrediënten uit de natuur, met een bewezen werking. Door het gebruik van natuurlijke babyshampoo of -wasgel, blijven de huid en haren van je baby dus heerlijk zacht en gehydrateerd. Wil je de huid van je kleintje nog meer voeden? Kies dan bijvoorbeeld voor een crème olie wasgel tijdens het badderen en gebruik na het afdrogen een nurturing cream of face & body oil. Geef ook gevoelige plekken, zoals de huid rondom het luiergebied, extra aandacht. Gebruik tijdens het verschonen bijvoorbeeld parfumvrije billendoekjes, zoals die van WaterWipes, en smeer de huid in met natuurlijke zink billencrème om luieruitslag te voorkomen.

  1. Beter voor de natuur

Alles wat je door het doucheputje spoelt, komt uiteindelijk in de natuur terecht. En wat dacht je van verpakkingen die niet afbreekbaar zijn en synthetische ingrediënten die in fabrieken worden geproduceerd? Zonder dat we erbij stilstaan, hebben de producten die we gebruiken behoorlijk wat invloed op het milieu. Zonde, want we willen natuurlijk wel dat onze kleintjes straks ook nog van de natuur kunnen genieten! Kies daarom bewust. Natuurlijke en plasticvrije babyverzorging wordt op een verantwoorde manier geproduceerd, is biologisch afbreekbaar, vegan en wordt niet getest op dieren.

Kortom, natuurlijke producten zijn zowel goed voor je kleintje, jezelf als de aarde. Bij HAPPY EARTH vind je daarom een ruim assortiment aan 100% natuurlijke babyverzorging terug. Happy Earth, Happy Baby, Happy You!


Vorige post Volgende post